Fri Frakt
I hela Stockholm
Snabba Leveranser
Trygg betalning
med Klarna och Swish

Integritetspolicy

Behandling av personuppgifter på "Rosbudet.se"                

För oss på "Rosbudet.se" är personlig integritet viktigt. Vi eftersträvar en hög nivå av dataskydd.

I vår policy förklarar vi:

  • Vad en personupgift är.
  • Vem som är personuppgiftsansvarig.
  • Hur vi samlar in och använder personuppgifter.
  • Personuppgiftsbiträden/Tredjepartsinformation.
  • Dina skydd och rättigheter och hur du kan göra dem gällande. 
  • Nyhetsbrev och avanmälan.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Kontaktuppgifter står sist i denna text. 

 

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter? 

Personuppgifter är alla uppgifter om en levande fysisk person som direkt eller indirekt kan kopplas till den personen. Det handlar inte bara om namn och personnummer utan även om till exempel bilder och e-postadresser. 

Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna i IT-systemen, oavsett om det handlar om mobila enheter eller datorer. Det handlar om till exempel insamling, registrering, strukturering, lagring, bearbetning och överföring. I vissa fall kan även manuella register omfattas. 

 

Personuppgiftsansvarig

För de behandlingar som sker inom Rosbudet.se´s verksamhet är "Rosbudet" personuppgiftsansvarig. (19960914-3517 Kvarnbergsvägen 21.). 

Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och varför?

Vi behandlar i huvudsak ditt för och efternamn, personnummer, adress, mejladress och kontaktuppgifter som du fyller i när du beställer en vara utav oss.

Om du som beställer har valt att skicka dina rosor till någon annan så behandlas deras uppgifter endast i samband med leverans.

Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna fullgöra våra skyldigheter att leverera våra produkter och för att kunna kontakta dig i samband med leverans. Vi behandlar även dina personuppgifter för att kunna lagra statistik och använda dem i marknadsföring och analyser. Vi har i skyldighet att upplysa dig om denna information enligt lag. 

 

Personuppgiftsbiträden/Tredjepartsinformation

I en del situationer är det nödvändigt för oss att anlita andra parter. Till exempel olika IT-leverantörer för HR-system eller elektroniska körjournaler. De är då personuppgiftsbiträden till oss. Vi kontrollerar personuppgiftsbiträden för att säkerställa att de garanterar säkerheten och sekretessen för personuppgifterna. När personuppgiftsbiträden anlitas sker det bara för de ändamål som är förenliga med de ändamål vi själva har för behandlingen. 

 

Aktörer som är självständigt personuppgiftsansvariga 

Vi delar även dina personuppgifter med vissa andra aktörer som är självständigt personuppgiftsansvariga, till exempel myndigheter som Skatteverket, när vi är skyldiga att lämna ut sådana uppgifter med stöd av lag eller myndighetsbeslut. När dina personuppgifter delas med en aktör som är självständigt personuppgiftsansvarig gäller den organisationens integritetspolicy och personuppgiftshantering.

 

Hur länge sparar vi dina personuppgifter? 

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål. Vissa uppgifter i bokföringen behöver på grund av lagstiftning ex. sparas minst sju år.

 

Vilka skydd och rättigheter har du som registrerad? 

Som registrerad har du enligt gällande lagstiftning ett antal rättigheter. Du har rätt till att få ett utdrag som visar vilka personuppgifter vi har registrerade om dig. Du kan begära rättelse av felaktiga uppgifter och i vissa fall radering.

Dina privata finansiella uppgifter som samlats in för att behandla transaktioner är skyddade genom vårt säkerhetssystem. Detta inkluderar kreditkortsnummer, personnummer eller bankkontouppgifter.

 

Nyhetsbrev och avregistrering?

Du som handlar utav oss godkänner att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig för olika erbjudanden. 

Vill du som kund inte få oönskade nyhetsbrev från oss? Gå då in på http://rosbudet.se.wikinggruppen.info/newsletter/ 

Längst ner på fliken under rubriken "Avanmälan" skriver du in din e-postadress så avanmäls du per automatik.

 

Kontakta oss vid frågor om hur vi behandlar personuppgifter.

Om du har frågor om hur vi behandlar personuppgifter kontakta Kevin Cederberg som är ansvarig för personuppgiftsfrågorna.

Vi kan komma att göra ändringar i vår integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid här på webbplatsen.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen